siers

Siers

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg vājpiena biezpiens
  • 1 l piens
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote sviests
  • Sāls
  • Ķimenes un/vai citas garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Uzkarsē pienu (95° grādi) līdz gandrīz vārās, tad pievieno pirms tam sablenderētu biezpienu.
  2. To visu silda līdz veidojas sūkalas un siera masa. Ja neveidojas sūkalas, var piespiest klāt nedaudz citrona sulu.
  3. Pēc tam masu ņem ārā un liek metāla sietā un nospiež šķidrumu. Metāla sietā var ielikt marli, lai labāk varētu šķidrumu izspiest.
  4. Pēc tam katliņā izkausē sviestu, pievieno garšvielas un siera masu.
  5. Maisa un lēnām pievieno sakultas olas.
  6. Visu kārtīgi maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
  7. Šo masu liek marlē un saveļ bumbiņu vai arī tādu formu, kādu pats vēlas, liek zem sloga uz pāris stundām.