Sastāvdaļas
- 0,5 kg vājpiena biezpiens
- 1 l piens
- 2 olas
- 1 ēdamkarote sviests
- Sāls
- Ķimenes un/vai citas garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Uzkarsē pienu (95° grādi) līdz gandrīz vārās, tad pievieno pirms tam sablenderētu biezpienu.
- To visu silda līdz veidojas sūkalas un siera masa. Ja neveidojas sūkalas, var piespiest klāt nedaudz citrona sulu.
- Pēc tam masu ņem ārā un liek metāla sietā un nospiež šķidrumu. Metāla sietā var ielikt marli, lai labāk varētu šķidrumu izspiest.
- Pēc tam katliņā izkausē sviestu, pievieno garšvielas un siera masu.
- Maisa un lēnām pievieno sakultas olas.
- Visu kārtīgi maisa līdz iegūst viendabīgu masu.
- Šo masu liek marlē un saveļ bumbiņu vai arī tādu formu, kādu pats vēlas, liek zem sloga uz pāris stundām.