plān;ās pankūkas

Plānās pankūkas (pildītās) no auzu miltiem

Sastāvdaļas

  • 250 g pilngraudu auzu milti
  • 450 ml ūdens
  • 4 olas
  • 20 g izkausēts sviests (olīveļļa)
  • 1 ēdamkarote brūnais cukurs
  • šķipsniņa sāls

Varianti pildīšanai

  • Biezpiens, cukurs, grieķu jogurts
  • Rīvēts, labi kūstošs siers

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber miltus, cukuru un sāli. To visu samaisa un pievieno olas.
  2. Tad pamazām pievieno ūdeni un maisa ar putojamo slotiņu.
  3. Tad, kad viss ūdens izlietots un iegūta viendabīga masa, pievieno šķidro sviestu vai olīveļļu un samaisa.
  4. Var cept uz reiz vai arī pagaidīt kādu stundu, lai mīkla ievelkas.
  5. Cep olīveļļā uz ne pārāk karstas pannas.
  6. Ja taisa pildītās pankūkas, tad apcep no vienas puses, apgriež, uzliek pildījumu. Kad gatava apakša, tad pārloka uz pusēm un pankūka gatava.