Sastāvdaļas
- 250 g pilngraudu auzu milti
- 450 ml ūdens
- 4 olas
- 20 g izkausēts sviests (olīveļļa)
- 1 ēdamkarote brūnais cukurs
- šķipsniņa sāls
Varianti pildīšanai
- Biezpiens, cukurs, grieķu jogurts
- Rīvēts, labi kūstošs siers
Pagatavošana
- Bļodā ieber miltus, cukuru un sāli. To visu samaisa un pievieno olas.
- Tad pamazām pievieno ūdeni un maisa ar putojamo slotiņu.
- Tad, kad viss ūdens izlietots un iegūta viendabīga masa, pievieno šķidro sviestu vai olīveļļu un samaisa.
- Var cept uz reiz vai arī pagaidīt kādu stundu, lai mīkla ievelkas.
- Cep olīveļļā uz ne pārāk karstas pannas.
- Ja taisa pildītās pankūkas, tad apcep no vienas puses, apgriež, uzliek pildījumu. Kad gatava apakša, tad pārloka uz pusēm un pankūka gatava.