Sastāvdaļas
- “Ķelmēnu” rupjmaize (var arī citu) 4- 5 šķēles
- 3 tomāti
- konservētā kukurūza 1 buņdža
- 100g siers (pēc izvēles)
- krējums (15℅)
- majonēze
- mārrutki
Pagatavošana
- Rupjmaizi sagriež nelielos kubiciņos un grauzdē uz ļoti lēnas uguns. Palaikam pamaisa, lai neapdeg. Atdzesē.
- Pagatavo apm. 400 g mērci: krējums, majonēze (vienādās daļās), mārrutki 2 tējk.
- Veido kārtojumu:
1.kārtu izklāj ar grauzdiņiem, pārlej ar mērci, lai nosedz;
2 – kārto kubiciņos sagrieztus tomātus, pārlej ar mērci;
3 – izklāj kukurūzu, pārlej ar mērci;
4 – visu pārklāj ar rīvētu sieru. - Uz pāris stundām ieliek ledusskapī. Var pagatavot arī iepriekšējā dienā.
Mērces sastāvs pēc garšas, ja grib pikantāku, mārrutkus var vairāk, var mazliet piparus.
Mārrutku vietā var likt ķiplokus.