Sastāvdaļas
- 1 kg vistas fileja
- 1,5 pac. saldētie zirņi
- 150g valrieksti
- 1/2 burc. franču sinepes
- eļļa
- sojas mērce
- tumšo vīnogu etiķis
- timiāns
- sāls
- cukurs
Pagatavošana
- Apcep fileju, pievieno nedaudz sojas mērci un maisot pacep vēl mazliet.
- Zaļos zirnīšus atsevišķā katliņā pavāra apm. 3- 5 min.
- Kamēr zirņi un gaļa dziest, pagatavo mērci (sablenderē) – 100 g augu eļļa, 50 g vīnogu etiķis, 1/2 burc. sinepes, sāls, cukurs , timiāns.
- Zirņus sajauc ar riekstiem un gaļu, pārlej ar mērci, samaisa.
- Liek ledusskapī, lai ievelkas. Vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā. Pasniedz atdzesētus.