medus kūka

Medus kūka

Mīkla

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 3 glāzes pilngraudu (var gan auzu, gan speltas kviešu vai kviešu) miltu
  • 3/4 tējk. sodas
  • 250 gr Veckronīša tumšais medus (vai citu medu)

Pildījumam

Sastāvdaļas

  • 1,2 L skāba krējuma (20-30%)
  • 2 ēdamkarotes brūnā nerafinētā cukurniedru cukura vai iebiezinātais piens ar cukuru

Directions

  1. Sasilda medu (lai šķidrs), pievieno visas sastāvdaļas, samaisa.
  2. Kūkas formu (d=24 cm) izklāj ar cepampapīru, ieklāj kādas 3 ēdamkarotes mīklas, izlīdzina vienmērīgi, bet cik vien plāni iespējams.
  3. Cep cepeškrāsnī kādos 175 grādos. Tā izcep visas kārtas.
  4. Atdzesē.
  5. Apgriež nelīdzenās virsmas daļas tā, lai daudzmaz kārtas būtu līdzenas un vienādi plānas.
  6. Gatavo pildījumu – krējumam pievieno cukuru vai iebiezināto pienu.
  7. Tad smērē pa kārtām, vienu no kārtām var sasmalcināt un ar šīm drupačām pārbērt kūku.
  8. Liek ledusskapī uz vismaz 12 h.

Gatavs.