Biezpiena sacepums

Sastāvdaļas

  • 500 gr vājpiena biezpiens
  • 3 olas
  • 50 gr brūnais nerafinētais cukurs
  • citrona un/vai apelsīna miziņa
  • 40 gr manna (kviešu vai rīsu)
  • rozīnes un citi žāvēti augļi (~50 gr)
  • šķipsniņa sāls
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  2. Saputo olu baltumus ar sāli biezās baltās putās.
  3. Uzlej verdošu ūdeni rozīnēm, pēc pāris min nolej ūdeni.
  4. Samaisa visas pārējās detaļas.
  5. Iecilā olas baltumus.
  6. Klāj multivāres katlā (es izvēlos Stollar), pārkaisa kanēli un cep “Cake” režīmā 40 min. Var cept krāsnī.