cielavina kūka

Viltotā Cielaviņa

Bezē Sastāvdaļas

  • 400 gr brūnais nerafinētais cukurs
  •  6 olu baltumi
  •  2 ēd.karotes kartupeļu milti
  • 200 gr lazdu rieksti
  •  šķipsniņa sāls

Krēma sastāvdaļas

  • 400 gr bezpiedevu (grieķu) jogurts
  • 150 gr beļģu melnā (kakao vismaz 75%) šokolāde

Pagatavošana

  1. Sasmalcina riekstus smalcinātājā (bet ne pārāk smalki, rieksts aptuveni sasmalcināts 4 daļās).
  2. Puto olas baltumus ar šķipsniņu sāls.
  3. Paralēli tam vai jau pirms tam, kafijas dzirnaviņās samaļ brūno cukuru līdz iegūst pūdercukuru.
  4. Ieslēdz krāsni uz 150 grādiem.
  5. Kad olu baltums saputots, turpina vēl putot un ber klāt kartupeļu miltus un iegūto pūdercukuru.
  6. Iemaisa sasmalcinātos riekstus olas baltumā.
  7. Tad uz 2 plātēm izklāj cepamo papīru, iezīmē tur 2 apļus (apmēram 26 cm diametrā).
  8. Sagatavoto masu ieklāj iezīmētajos apļos.
  9. Krāsni ieslēdz konvekcijas režīmu un liek cepties uz 10 min.
  10. Pēc tam noslēdz uz 100 grādiem un cep stundu.
  11. Pēc stundas slēdz krāsni ārā, bet nevirina un atstāj kaltēties uz ~12 stundam (vai uz nakti).
  12. Pēc šīm daudzajām stundām gatavo krēmu – izkausē karstā ūdens peldē šokolādi un samaisa to ar jogurtu.
  13. Klāj iekšā kārtās un virsū.
  14. Pēc tam izkausē vēl nedaudz šokolādi un ar to izdekorē kūkas virsmu. Dekorēšanā var izmantot arī apgrauzdētus lazda riekstus.