Bezē Sastāvdaļas
- 400 gr brūnais nerafinētais cukurs
- 6 olu baltumi
- 2 ēd.karotes kartupeļu milti
- 200 gr lazdu rieksti
- šķipsniņa sāls
Krēma sastāvdaļas
- 400 gr bezpiedevu (grieķu) jogurts
- 150 gr beļģu melnā (kakao vismaz 75%) šokolāde
Pagatavošana
- Sasmalcina riekstus smalcinātājā (bet ne pārāk smalki, rieksts aptuveni sasmalcināts 4 daļās).
- Puto olas baltumus ar šķipsniņu sāls.
- Paralēli tam vai jau pirms tam, kafijas dzirnaviņās samaļ brūno cukuru līdz iegūst pūdercukuru.
- Ieslēdz krāsni uz 150 grādiem.
- Kad olu baltums saputots, turpina vēl putot un ber klāt kartupeļu miltus un iegūto pūdercukuru.
- Iemaisa sasmalcinātos riekstus olas baltumā.
- Tad uz 2 plātēm izklāj cepamo papīru, iezīmē tur 2 apļus (apmēram 26 cm diametrā).
- Sagatavoto masu ieklāj iezīmētajos apļos.
- Krāsni ieslēdz konvekcijas režīmu un liek cepties uz 10 min.
- Pēc tam noslēdz uz 100 grādiem un cep stundu.
- Pēc stundas slēdz krāsni ārā, bet nevirina un atstāj kaltēties uz ~12 stundam (vai uz nakti).
- Pēc šīm daudzajām stundām gatavo krēmu – izkausē karstā ūdens peldē šokolādi un samaisa to ar jogurtu.
- Klāj iekšā kārtās un virsū.
- Pēc tam izkausē vēl nedaudz šokolādi un ar to izdekorē kūkas virsmu. Dekorēšanā var izmantot arī apgrauzdētus lazda riekstus.