Avokado laima kūka

Sastāvdaļas

  • 3-4 mazi avokado vai 1-2 lieli avokado
  • 1 laims
  • 1 tējkarote medus
  • Saujiņa mandeles
  • Saujiņa dateles
  • 3-4 žāvētas aprikozes
  • 1 tējk.kokosriekstu eļļas

Pagatavošana

  1. Virtuves kambainī-smalcinātājā liek mandeles, aprikozes, dateles un eļļu un to visu sasmalcina, līdz ķepīgai masai.
  2. Ķepīgo masu izklāj kūkas formā (diametrs ~15 cm). Ieliek ledusskapī.
  3. Smalcinātājā liek avokado un pievieno no laimas izspiestu sulu un medu. Maisa līdz iegūst krēmveida masu.
  4. Paņem no ledusskapja kūkas formu ar izklāto masu un liek krēmveidīgo masu iekšā.
  5. Liek saldētavā un pēc pāris stundām ēd.

Sanāk aptuveni 2-4 porcijām. Garša ir interesanta un nesaprotama. Bet garšo svaigi.