keksini ar ogam

Keksiņi ar jāņogām

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes medus
  • 200 gr pilngraudu auzu milti
  • 60 gr kokosriekstu eļļa
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 100 gr vājpiena biezpiens
  • 150 ml piens
  • sauja jāņogas

Pagatavošana

  1. Saputo olas vieglās putās, pievieno medu (šķidru; ja nav šķidrs, tad uzsilda) un turpina putot, līdz viendabīga masa.
  2. Izkausē katliņā kokosriekstu eļļu, pievieno pienu tam.
  3. Saputotām olām pievieno miltus, cepamo pulveri, biezpienu.
  4. Tad pievieno uzsildīto pienu ar eļļu. Visu kārtīgi samaisa.
  5. Pašās beigās viegli iemaisa ogas.
  6. Liek formiņās, cepeškrāsnī, ap 200 grādiem. Cep līdz gatavs.