mandeļu miltu keksini

Mandeļu miltu keksiņi

Šos keksiņus var cept arī bez olas, jo tiek pievienotas linsēklas, kas var aizstāt olas.

Sastāvdaļas

  • Mandeļu milti 280 gr (vai 300 gr mandeļu skaidiņu)
  • 4 ēd.k. medus
  • 4 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 1 tējk.sodas
  • 1 tējk.kanēlis
  • 2 ēdamkarotes linsēklu
  • 3 olas
  • šķipsniņas sāls

Pagatavošana

  1. Ja izmanto mandeļu skaidiņas, tad tās sasmalcina līdz miltu konsistencei.
  2. Linsēklām pievieno 6 ēd.karotes silta ūdens un atstāj uzbriest.
  3. Medu un kokosriekstu eļļu pasilda līdz šķidrai konsistencei.
  4. Ņem visas sastāvdaļas un samaisa kopā līdz viendabīgai masai.
  5. Ņem keksiņu formu, liek keksiņu papīrīšus un pilda iekšā mīklu.
  6. Liek sakarsētā (180 grādi) krāsnī un cep līdz gatavs.