Šokolādes pupiņu kūka

Šokolādes-pupiņu kūka

Sastāvdaļas

  • 2 bundžiņas konservēto pupiņu
  • 4 olas
  • 200 gr melnās šokolādes (50-70%)
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 2 Philadelphia Light svaigais siers
  • ~100 gr grieķu jogurta
  • ~100 gr cukura

Pagatavošana

  1. Noskalo pupiņas caurdurī un notecina visu lieko šķidrumu.
  2. Liek bļodā, pievieno olas un pamatīgi sablenderē (tā ka apjoms pieaug vismaz 2-3 reizes).
  3. Izkausē šokolādi (150 gr.) un pievieno masai. Pievieno cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa.
  4. Pusi no mīklas lej kūkas formā (diametrs ~25 cm) un cep ap 25 min 170 grādos. Ja vēlas mitrāku, tad cep īsāku laiku.
  5. Izcep otru kārtu.
  6. Abas kārtas atdzesē.
  7. Gatavo kūkas krēmu – cukuru ar jogurtu samaisa tā, ka cukurs ir pilnībā izkusis. Tad pievieno svaigo sieru un visu samaisa kopā viendabīgā masā.
  8. Smērē starp kūkas kārtām, ap un virsū kūkai. Liek ledusskapī vismaz uz 12 h, bet labāk uz 24 h.
  9. Īsi pirms kūkas pasniegšanas, izkausē ap 50 gr. melno šokolādi, izņem kūku no ledusskapja un patecina smalkā strūklā šokolādi uz kūkas, veidojot dekorējumu. Liek atpakaļ ledusskapī un kūka gatava pasniegšanai.