Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas konservēto pupiņu
- 4 olas
- 200 gr melnās šokolādes (50-70%)
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 2 Philadelphia Light svaigais siers
- ~100 gr grieķu jogurta
- ~100 gr cukura
Pagatavošana
- Noskalo pupiņas caurdurī un notecina visu lieko šķidrumu.
- Liek bļodā, pievieno olas un pamatīgi sablenderē (tā ka apjoms pieaug vismaz 2-3 reizes).
- Izkausē šokolādi (150 gr.) un pievieno masai. Pievieno cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa.
- Pusi no mīklas lej kūkas formā (diametrs ~25 cm) un cep ap 25 min 170 grādos. Ja vēlas mitrāku, tad cep īsāku laiku.
- Izcep otru kārtu.
- Abas kārtas atdzesē.
- Gatavo kūkas krēmu – cukuru ar jogurtu samaisa tā, ka cukurs ir pilnībā izkusis. Tad pievieno svaigo sieru un visu samaisa kopā viendabīgā masā.
- Smērē starp kūkas kārtām, ap un virsū kūkai. Liek ledusskapī vismaz uz 12 h, bet labāk uz 24 h.
- Īsi pirms kūkas pasniegšanas, izkausē ap 50 gr. melno šokolādi, izņem kūku no ledusskapja un patecina smalkā strūklā šokolādi uz kūkas, veidojot dekorējumu. Liek atpakaļ ledusskapī un kūka gatava pasniegšanai.