picas mikla a raugu

Picas mīkla ar raugu

Picas mīkla, kurā izmantots raugs un speltas pilngraudu kviešu milti.

Sanāks 1 liela izmēra pica. Virsmas sastāvdaļas pēc katra gaumes un garšas izjūtām.

Sastāvdaļas

  • 200 g speltas pilngraudu kviešu miltu
  • 120 ml silta piena
  • 7 g sausā rauga
  • 2 ēd.karotes olīveļļas
  • 1/4 tējk. tumšā cukura
  • 1/4 tējk. sāls

Pagatavošana

  1. Uzsilda pienu (silts, bet ne karsts), pievieno cukuru un raugu. Samaisa un uz 5 min. atstāj, lai raugs sāk ” iedarboties”.
  2. Izsijātos miltos pievieno sāli, eļļu un pienā uzrūgušo raugu.
  3. Visu samīca. Iegūto mīklu liek bļodā, pārtikas plēvi pāri un liek siltā vietā rūgt.
  4. Kad mīkla uzrūgusi (pēc ~40 min), rullē plānā kārtā un taisa picu.
  5. Liek sastāvdaļas virsū (secība – 1.kārta – tomātu mērce, 2.kārta – tomāts, marinēts gurķis, paprika (vēl var sēnes), 3.kārta – siers, 4.kārta – žāvēta gaļa/desa). Cep 220-230 grādos.