Ingredients
- Vesela vista (~1,5 kg)
- Olīveļļa dažas karotes
- Vistas buljons vai ūdens 1 glāze
- Sāls, pipars, citas garšvielas pēc izvēles
- Citrons – puse
- Timiāna vai rozmarīna zariņš
Directions
- Vistā ieliek pusi citrona un timiāna vai rozmarīna zariņu, vistu no visām pusēm apkaisa ar garšvielām.
- Ieslēdz Instant Pot “Saute” režīmā, ielej olīveļļu un karstā olīveļļā apcep vistu no visām pusēm.
- Ņem laukā vistu no katla, sakasa piecepušos gabaliņus (atstājot šos aromātiskos gabaliņus katlā) un pievieno buljonu vai ūdeni.
- Ieliek režģi katlā un liek apcepto vistu katlā.
- Slēdz “Manual pressure” uz 22 min (uz katriem 400 gr vistas svara nepieciešamas 6 min), “High Pressure”.
- Kad gatavs, spiedienam ļauj pašam “iznākt” 10 min.