pilngraudu maize

Speltas kviešu maize

SASTĀVDAĻAS

  • 1 glāze silta ūdens
  • 1/4 glāze piena
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 2 tējkarotes sausā rauga
  • 2 glāzes speltas pilngraudu kviešu miltu
  • 1,5 glāzes kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes jūras sāls
  • 3 ēdamkarotes sviesta

Pagatavošana

  1. Traukā ielej silto ūdeni, pienu, pievieno medu un sviestu, to visu izmaisa līdz viendabīgam šķidrumam.
  2. Pievieno raugu un pagaida līdz raugs iedarbojas.
  3. Bļodā ber miltus un sāli, visu samaisa un lej klāt iepriekš sagatavoto šķidrumu.
  4. Mīca vai nu ar rokām vai virtuves kombainī ar mīklas āķi līdz mīkla ir staipīga un nelīp nekas pie bļodas malām (ja nepieciešams, vēl pievieno miltus).
  5. Bļodai pārklāj pāri tīru dvieli vai pārtikas plēvi. Raudzē siltumā līdz 40 grādiem pēc Celsija vai istabas temperatūrā apmēram 1h. 
  6. Tad, kad mīkla dubultojusies, pāris reizes pamīca un liek maizes veidnē, kurā ieklāts cepampapīrs.
  7. Raudzē vēlreiz ap 20 min. 
  8. Uzsilda krāsni, cep 180 grādos, 25 min.
  9. Kad gatavs, ņem no krāsns ārā, pārklāj ar tīru dvieli un atdzesē.

Rating: 5 out of 5.