lielopu aknu pastēte

Lielopu aknu pastēte

SASTĀVDAĻAS

  • 400 gr lielopa aknas, sagriezti 5 cm gabalos
  • 100 gr sviesta
  • 100 gr lielopa gaļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • pipari
  • 1 ēdamk. citrona vai laima sulas
  • pēc izvēles var papildināt ar sīpoliem, burkāniem, ābolu, selerijas vai puķkāpostiem
  • laura lapas

Pagatavošana

  1. Uz pannas apcep aknas un gaļu (un sīpolus, ja vēlas).
  2. Liek InstantPot katlā vai kādā citā spiediena katlā vai arī vāra parastā katlā, pievieno lauru lapas, sāli, piparus un, ja vēlas, tad kādu dārzeni, bet var iztikt arī bez. Pievieno glāzi ūdens. Liek max spiedienā uz 8 min.
  3. Kad gatavs, var pagaidīt vēl 10 min., lai spiediens pats “iziet”.
  4. Pēc tam liek visu (var likt daļu no pievienotajiem dārzeņiem) blenderī, pievieno istabas temperatūrā esošu sviestu un nedaudz arī šķidrumu (daudzumu skatās pēc vajadzības – tā, lai blenderis spētu blenderēt), kas palicis InstantPot katliņā. Blenderē līdz vēlamai pastētes konsistencei.
  5. Otrs variants: vispirms izvārītās aknas un gaļu samaļ gaļas mašīnā un pēc tam blenderē.
  6. Liek traukā, atdzesē un uzglabā ledusskapī.