fokača

Fokača ar mocarellu, tomātiņiem un rozmarīnu

SASTĀVDAĻAS

  • 300 gr kviešu miltu
  • 200 gr pilngraudu speltas kviešu miltu
  • 300 gr silta ūdens
  • 2 ēdamk. olīveļas, kas paredzēta cepšanai
  • 7 gr sausā rauga
  • 1,5 tējk. sāls
  • 200 gr rīvētas mocarellas
  • ~10 ķirštomātiņu
  • kātiņš rozmarīna

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber miltus, vienā malā sāli un otrā malā raugu, samaisa.
  2. Tad pievieno ūdeni, eļļu un mīca kamēr mīkla ir viendabīga un staipīga.
  3. Mīklu liek siltā vietā raudzēties apmēram 1h.
  4. Pēc tam ņem mīklu, liek apmēram 25 x35 cm lielā (bet ne mazākā) pannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Ar pirkstu galiem vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
  5. Atstāj vēl apm.30 min raudzēties.
  6. Pēc tam slēdz iekšā cepeškrāsni uz 220 grādiem.
  7. Kamēr silst krāsns, uz mīklas pamatnes liek rīvēto mocarellu, sagrieztus uz pusēm ķirštomātus un ar eļļu saberztus rozmarīna zariņus.
  8. Cep krāsnī 20 min. uz zemākā līmeņa.