SASTĀVDAĻAS
- 300 gr kviešu miltu
- 200 gr pilngraudu speltas kviešu miltu
- 300 gr silta ūdens
- 2 ēdamk. olīveļas, kas paredzēta cepšanai
- 7 gr sausā rauga
- 1,5 tējk. sāls
- 200 gr rīvētas mocarellas
- ~10 ķirštomātiņu
- kātiņš rozmarīna
Pagatavošana
- Bļodā ieber miltus, vienā malā sāli un otrā malā raugu, samaisa.
- Tad pievieno ūdeni, eļļu un mīca kamēr mīkla ir viendabīga un staipīga.
- Mīklu liek siltā vietā raudzēties apmēram 1h.
- Pēc tam ņem mīklu, liek apmēram 25 x35 cm lielā (bet ne mazākā) pannā, kurā ieklāts cepampapīrs. Ar pirkstu galiem vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
- Atstāj vēl apm.30 min raudzēties.
- Pēc tam slēdz iekšā cepeškrāsni uz 220 grādiem.
- Kamēr silst krāsns, uz mīklas pamatnes liek rīvēto mocarellu, sagrieztus uz pusēm ķirštomātus un ar eļļu saberztus rozmarīna zariņus.
- Cep krāsnī 20 min. uz zemākā līmeņa.