2-3 porcijas
Sastāvdaļas
- Puse vai 1/3 paprika
- Čili (daudzums atkarīgs no tā, cik asu vēlas)
- 1 burkāns
- 1 buņdžiņa konservētas pupiņas vai iepriekš izvārītas kaltētās pupiņas
- 2 palieli tomāti
- Kabacītis vai cukini (kubiņos sagriezts apmēram sauja)
- 2 ēdamkarotes tomātu mērce
- 1 ēdamkarote barbekjū mērce
- 1/3 ķiploka daiviņa (daudzums pēc savas izvēles)
- 1/3 tējkarote karijs
- Dažas lapiņas svaigs pētersīlis
- Šķipsniņa romiešu ķimenes
- Olīveļļa cepšanai
- Sāls, ja izmanto kaltētās pupiņas
Pagatavošana
- Es izmantoju multivāres katlu, kurā vispirms visu apcepu, pēc tam sautēju. Var izmantot pannu un trauku, kur sautēt.
- Sīki sagriež čili, ķiploku un papriku, plānās šķēlītēs- burkānu. Visu šo apcep.
- Iegriež tomātiem mizā, aplej ar karstu ūdeni, pagaida dažas minūtes un noņem mizu.
- Tomātus sagriež mazākās daļās un pievieno jau saceptajam.
- Pievieno nedaudz ūdeni, kariju, tomātu mērci, barbekjū mērci un sautē kamēr viss ir mīksts.
- Tad pievieno pupiņas (ja konservētās, tad pirms tam noskalo ūdenī) un sautē vēl kādas 15 min.
- Pievieno kubiņos sagrieztu kabacīti vai cukini un pētersīļa lapiņas. Sautē vēl kādas 5-7 min.
Var pasniegt ar rīsiem.