Pupiņu sautējums

2-3 porcijas

Sastāvdaļas

  • Puse vai 1/3 paprika
  • Čili (daudzums atkarīgs no tā, cik asu vēlas)
  • 1 burkāns
  • 1 buņdžiņa konservētas pupiņas vai iepriekš izvārītas kaltētās pupiņas
  • 2 palieli tomāti
  • Kabacītis vai cukini (kubiņos sagriezts apmēram sauja)
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērce
  • 1 ēdamkarote barbekjū mērce
  • 1/3 ķiploka daiviņa (daudzums pēc savas izvēles)
  • 1/3 tējkarote karijs
  • Dažas lapiņas svaigs pētersīlis
  • Šķipsniņa romiešu ķimenes
  • Olīveļļa cepšanai
  • Sāls, ja izmanto kaltētās pupiņas

Pagatavošana

  1. Es izmantoju multivāres katlu, kurā vispirms visu apcepu, pēc tam sautēju. Var izmantot pannu un trauku, kur sautēt.
  2. Sīki sagriež čili, ķiploku un papriku, plānās šķēlītēs- burkānu. Visu šo apcep.
  3. Iegriež tomātiem mizā, aplej ar karstu ūdeni, pagaida dažas minūtes un noņem mizu.
  4. Tomātus sagriež mazākās daļās un pievieno jau saceptajam.
  5. Pievieno nedaudz ūdeni, kariju, tomātu mērci, barbekjū mērci un sautē kamēr viss ir mīksts.
  6. Tad pievieno pupiņas (ja konservētās, tad pirms tam noskalo ūdenī) un sautē vēl kādas 15 min.
  7. Pievieno kubiņos sagrieztu kabacīti vai cukini un pētersīļa lapiņas. Sautē vēl kādas 5-7 min.

Var pasniegt ar rīsiem.