zalie zirni vistas salatiem

Vistas filejas salāti

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas fileja
  • 1,5 pac. saldētie zirņi
  • 150g valrieksti
  • 1/2 burc. franču sinepes
  • eļļa
  • sojas mērce
  • tumšo vīnogu  etiķis
  • timiāns
  • sāls
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Apcep fileju, pievieno nedaudz sojas mērci un maisot pacep  vēl mazliet.
  2. Zaļos zirnīšus atsevišķā katliņā pavāra apm. 3- 5 min.
  3. Kamēr zirņi un  gaļa  dziest, pagatavo mērci (sablenderē) – 100 g augu eļļa, 50 g vīnogu etiķis, 1/2 burc. sinepes, sāls, cukurs , timiāns.
  4. Zirņus sajauc ar riekstiem un gaļu, pārlej ar mērci, samaisa.
  5. Liek ledusskapī, lai ievelkas. Vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā. Pasniedz atdzesētus.