rivets siers salātiem

Siera salāti ar rupjmaizes grauzdiņiem

Sastāvdaļas

  • “Ķelmēnu” rupjmaize (var arī citu) 4- 5 šķēles
  • 3 tomāti
  • konservētā kukurūza  1 buņdža
  • 100g siers (pēc izvēles)
  • krējums (15℅)
  • majonēze
  • mārrutki

Pagatavošana

  1. Rupjmaizi sagriež nelielos kubiciņos un grauzdē uz ļoti lēnas uguns. Palaikam pamaisa, lai neapdeg. Atdzesē.
  2. Pagatavo apm. 400 g mērci:  krējums, majonēze (vienādās daļās), mārrutki 2 tējk.
  3. Veido kārtojumu:
    1.kārtu izklāj ar grauzdiņiem, pārlej ar mērci, lai nosedz;
    2 – kārto kubiciņos sagrieztus tomātus, pārlej ar mērci;
    3 – izklāj kukurūzu, pārlej ar mērci;
    4 – visu pārklāj ar rīvētu sieru.
  4. Uz pāris stundām ieliek ledusskapī. Var pagatavot arī iepriekšējā dienā.

Mērces sastāvs pēc garšas, ja grib pikantāku, mārrutkus var vairāk, var mazliet piparus.

Mārrutku vietā var likt ķiplokus.