Mīkla
Sastāvdaļas
- 4 olas
- 3 glāzes pilngraudu (var gan auzu, gan speltas kviešu vai kviešu) miltu
- 3/4 tējk. sodas
- 250 gr Veckronīša tumšais medus (vai citu medu)
Pildījumam
Sastāvdaļas
- 1,2 L skāba krējuma (20-30%)
- 2 ēdamkarotes brūnā nerafinētā cukurniedru cukura vai iebiezinātais piens ar cukuru
Directions
- Sasilda medu (lai šķidrs), pievieno visas sastāvdaļas, samaisa.
- Kūkas formu (d=24 cm) izklāj ar cepampapīru, ieklāj kādas 3 ēdamkarotes mīklas, izlīdzina vienmērīgi, bet cik vien plāni iespējams.
- Cep cepeškrāsnī kādos 175 grādos. Tā izcep visas kārtas.
- Atdzesē.
- Apgriež nelīdzenās virsmas daļas tā, lai daudzmaz kārtas būtu līdzenas un vienādi plānas.
- Gatavo pildījumu – krējumam pievieno cukuru vai iebiezināto pienu.
- Tad smērē pa kārtām, vienu no kārtām var sasmalcināt un ar šīm drupačām pārbērt kūku.
- Liek ledusskapī uz vismaz 12 h.
Gatavs.