sviesta pīrādziņu mīkla

Omes pīrādziņu mīkla

Sen jau gribējām pamēģināt uzcept omes pīrādziņus. Protams, mums tik garšīgi tie nesanāca. Vai tās omes rokas ir īpašas vai arī tas, ka mēs izmantojām pilngraudu miltus, nedeva to īpašo omes pīrādzīnu garšu, bet vienalga garšoja lieliski.

Sastāvdaļas

  • 200 gr sviests
  • 400 gr milti (es izvēlos pilngraudu kviešu miltus)
  • Puspaciņa rauga
  • 2 ēd.karotes brūnā, nerafinētā cukura
  • 1 gl.piena
  • Pustējkarotes sāls

Directions

  1. Raugam pievieno cukuru, gaida, lai raugs tiktu “apēsts”.
  2. Izkausē sviestu un uzsilda pienu līdz 37 grādiem.
  3. Raugam pievieno silto pienu un pēc tam arī mīksto sviestu.
  4. Tad to visu liek miltos un samīca.
  5. Liek uz 20 min ledusskapī.
  6. Pēc tam taisa pīrādziņus, pilda ar to, ko vēlas un cep 200 grādu temperatūrā, kamēr gatavi. Pirms likšanas krāsnī pīrāgus var apsmērēt ar olu.