Sastāvdaļas
- 3-4 mazi avokado vai 1-2 lieli avokado
- 1 laims
- 1 tējkarote medus
- Saujiņa mandeles
- Saujiņa dateles
- 3-4 žāvētas aprikozes
- 1 tējk.kokosriekstu eļļas
Pagatavošana
- Virtuves kambainī-smalcinātājā liek mandeles, aprikozes, dateles un eļļu un to visu sasmalcina, līdz ķepīgai masai.
- Ķepīgo masu izklāj kūkas formā (diametrs ~15 cm). Ieliek ledusskapī.
- Smalcinātājā liek avokado un pievieno no laimas izspiestu sulu un medu. Maisa līdz iegūst krēmveida masu.
- Paņem no ledusskapja kūkas formu ar izklāto masu un liek krēmveidīgo masu iekšā.
- Liek saldētavā un pēc pāris stundām ēd.
Sanāk aptuveni 2-4 porcijām. Garša ir interesanta un nesaprotama. Bet garšo svaigi.