Sastāvdaļas
- Vistas filejas 3-4 gab, kopā ~500 gr
- Mīļākās garšvielas vistas gaļai
- Sāls, pipari
- Olīveļļa dažas karotes
- Pikucis sviesta
- Dažas karotes svaigi spiesta citronu sulas
- Ķiploks – daudzums atkarībā no katra paša gaumes
- Vistas buljons vai ūdens – 1 glāze
- Kartupeļi – vai nu mazi vai lielie nomizoti un sagriezti vienādos gabaliņos
- Kartupeļu ciete – 1 tējkarote
Pagatavošana
- Vistas filejas no abām pusēm apkaisa ar garšvielām, sāli un pipariem.
- Ieslēdz Instant Pot “Saute” režīmā, ielej olīveļļu un apcep vistas filejas no abām pusēm – 2-3 min.
- Ņem laukā apceptās filejas, sakasa piecepušos gabaliņus, liek sviestu un sasmalcinātu ķiploku un ātri apcep to.
- Pielej buljonu vai ūdeni, citrona sulu, liek režģi, uz tā vistas fileju un kartupeļus.
- Slēdz “Manual Pressure” uz 5 min, “High Pressure”.
- Kad gatavs, 10 min ļauj spiedienam pašam “iziet”.
- Gatavo mērci. Izņem gatavo ēdienu no katla, šķidrumam pievieno kartupeļu cieti, kas iepriekš sašķaidīta ar ūdeni.
- Kad šķidrums sarecējis, mērce gatava pasniegšanai.